Onze waarden en normen worden bedreigd

Onze waarden en normen worden bedreigd!

Dat heb ik toch echt vaak gehoord de laatste tijd. En inderdaad, ik merk het ook in het dagelijkse leven. Jullie zullen het ook gemerkt hebben. Op straat en op internet zien we steeds meer mensen die het met onze waarden en normen niet zo nauw nemen. Integendeel, ze lijken een steeds grotere groep te worden, mensen die niet alleen onze waarden en normen bedreigen, maar ook verbaal en fysiek behoorlijk bedreigend overkomen. Mensen die niet in hun straatje passen worden afgeschilderd als slecht en wacht maar totdat die nieuwe groep het voor het zeggen heeft, dan zullen er eens koppen rollen! En ondertussen durven steeds meer Nederlanders niet meer voor hun mening of religie uit te komen, durven ze niet meer openlijk over straat, bang als ze zijn om uitgescholden of erger nog, mishandeld te worden, omdat ze anders zijn.

Politici ontvangen dreigbrieven, huizen worden beklad, andersdenkenden worden aangevallen, iemand die tot de “verkeerde” religie behoort wordt uitgekotst en uitgescholden, vrouwen op straat worden belaagd omdat ze zich anders kleden en “er om vragen”, verzamelplaatsen worden bestormd door gemaskerde mannen of in brand gestoken.

Waar gaan we heen met z’n allen? Is het de schuld van de politiek die dit allemaal maar laat gebeuren, is het de import van dit soort denkbeelden uit landen om ons heen? Tenslotte zien we in Duitsland en Frankrijk precies hetzelfde gebeuren… Zie je wel, het komt allemaal maar de grens over en het vestigt zich hier… (die denkbeelden). Tsja, dat zou zomaar eens kunnen, maar we laten het wel zelf gebeuren en als we er niets aan doen kan het morgen wel eens te laat zijn!

Weg beleefdheid, weg gastvrijheid, weg gelijkheid, weg respect voor andersdenkenden, weg naastenliefde, weg tolerantie, weg luisteren naar een ander, weg vrijheid… om plaats te maken voor onverdraagzaamheid en agressie, het “wij zijn beter dan zij” idee.

Nee, het zijn niet de asielzoekers en vluchtelingen waar ik het over heb. Het is een heel andere groep, die in aantal steeds toeneemt. Ik hoef ze niet aan te wijzen, ze wijzen zichzelf wel aan…..

Naar mijn menig vormen zij de werkelijke bedreiging van onze waarden en normen.

Eric

Over ericbarkman

Soms moet ik gewoon wat kwijt
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s